De Schrijftafel


DE SCHRIJFTAFEL
bevindt zich onder deskundige begeleiding van Annette Dubois en Elisabeth van Windt in de wijk Overvecht in Utrecht stad.

Je kunt je aanmelden bij Annette 06 28969036 of Elisabeth 06 13124494

krachtkaartje-beacrea

Aan De Schrijftafel heb ik een ELFJE leren schrijven dit elfje komt niet uit de sprookjeswereld maar het is een korte dichtvorm van elf woorden en het bestaat uit vijf regels. Het is een fijne schrijfwijze om dan een niet rijmende gedachte of gevoel op papier te zetten. 

Bij de eerste regel zet je 1 woord neer bij regel twee 2 woorden bij regel drie 3 woorden bij regel vier 4 woorden bij regel vijf 1 woord is samen 11 woorden. Ik ga er nu een paar proberen te maken:

 

 

 

 

Troostsfeerlichten

zijn troostrijk  

voor dierbare nabestaanden  

gemaakt met liefde en toewijding  

rouwsfeerlicht

 

Van

het begin

tot het einde

schrijf ik vanuit mijn

hart 

 

Optimaal    

houden van  

mijzelf houdt mij    

staande in een vervelende 

situatie   

Iets heel anders nu aan De Schrijftafel heb ik een middeleeuwsschild leren maken waarin 26 letters van het alfabet staan daarachter plaats ik woorden die ik nodig heb in mijn leven. Nu heb ik een schild gemaakt op de pc in een photoshopprogramma.   

Voor mijn zus Jeanne een schild gemaakt uit de Middeleeuwen voor haar verjaardag

 

Een maal per maand is er een mogelijkheid om bij De Schrijftafel ELAN aan te schuiven, dan zal er iedere keer een ander thema worden aangeboden. Vandaag is dat o.a. Buigen voor, Mededogen en Mysterie het wordt een speels reflectief onderzoek.

Een elfje van elf woorden schrijf ik intuïtief neer over Mededogen:

“Zieltogend 

ten opzichte

van de gehele mensheid

mijn hart voelt mededogend.”

Mysterie betekent voor mij  oneindigheid het voelt voor mij als een soort oceaan. Bij onrust grote golven in rust gelijkmatigheid. Ik ben een kleine golf in het geheel. “Go with  the flow” is voortaan mijn levensmotto dat wil zeggen “leven in het hier en nu.” niet in het verleden niet in de toekomst, door dit besluit maak ik mij voortaan minder druk.

Mijn  mysterie is als een soort oceaan van oneindigheid waar ik mijn plaats mag innemen  “ik ben” daar vanuit mijzelf naar de ander.

Ik buig nu voor dit net neergeschreven mysterie 🙏

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uw bericht