Fotoclub Bilthoven

FCB FOTOCLUB BILTHOVEN EN OMSTREKEN

~ Naar de lezing geweest van fotograaf Johan Huizing uit Amersfoort het thema is “Flitsen bij daglicht.”

10 december heb ik voor de eerste keer met twee andere nieuwe leden van de FCB fotoclub een foto presentatie gehouden n.a.v. het “Drieluik van Han Baartmans” d.w.z. drie nieuwe leden laten hun fotowerk zien en het doel daarvan is om die leden beter te leren kennen waar ze mee bezig zijn op het gebied van de fotografie. Het is heel goed gegaan. Hier zijn ze dan:

Presentatie foto's
Wat heb ik een fijne handschoenen gekocht op een kerstmarkt in Utrecht stad

Een avond met Tom Meerman door Bea van Beckhoven- van der Schoot.

De FCB fotoclub Bilthoven ontving op10 oktober de Gastspreker Tom Meerman uit Culemborg. Hij ging het hebben hoe je als begeleider van een Clubavond foto’s kunt Analyseren & Bespreken met de leden. Wat mij hierbij raakt als hij zegt: “Kraak nooit een foto af, maar probeer iemand verder te helpen en kijk wat er voor mogelijkheden zijn.”

Zijn Motto is “Licht is alles” geen licht dan ook geen beeld.

Tom maakt een eigen beeld van zijn foto’s via fotobewerking. Ben ik soms Familie van hem?

En ik mocht van Tom deze besproken foto gebruiken en daarvoor mijn dank!

Hij vraagt :”Wat zien jullie op deze foto? Ik word gelijk naar de Spoorbrug in Culemborg getrokken en het prachtige licht, maar Tom en andere leden zien meer afbeeldingen, zoals een boom met holle ogen en verder in het water een gezicht en ergens ook nog een Engel, die ik nog steeds aan het zoeken ben, maar ik als gepensioneerde heb daar nu alle tijd voor en maak mij niet druk hierover als de engel verstoppertje wil blijven spelen. Tom leert ons echt goed naar foto’s kijken en ik kijk nu alweer uit naar Tom zijn tweede terugkeer op 14 november dan gaat hij met ons nog een stukje theorie doornemen en daarna oefenen via foto’s hoe je een foto kunt analyseren & bespreken.

Zijn boek hierover is een aanrader: ISBN: 978-94-6356-218-8 NUR 652 Eerste druk: mei 2021 Opmaak Van Duuren Media B.VV.

Foto:Tom Meerman

Wat heb ik genoten!


Reacties to “Fotoclub Bilthoven”

  • jeannedebont Van Der Schoot:

    Heel interessant om je site weer eens bekeken te hebben actieveling!

Uw bericht