Mindfulness Fotografie

Opdracht: Ga aan de slag met je eigen inspiratiebron en laat het dan zien op de FCB fotoclub. Dat ga ik doen met mijn verhaal en werkwijze erbij wat ik dan voorlees en inspirerend fotocoach en fotograaf en schrijver Diana Bokje gaat onze ingeleverde foto’s bespreken.

Wie is mijn inspiratiebron? Dat is Pablo Picasso en ik heb gekozen voor zijn portret van Dora Maar zijn muze en minnares. Ik heb eerst informatie opgezocht op Internet via de Google zoekmachine. Wat mij zo boeit in deze schildering zijn haar ogen en haar prachtige gemanicuurde nagels en de vele kleuren in het portret. Om op gang te komen om mindfull bezig te zijn heb ik mijn zintuigen opengesteld.

Het Eureka Wow gevoel heb ik toch uiteindelijk voor elkaar gekregen door mijn blokkades op te heffen door de ademhalings-en ontspannings oefeningen te gaan doen en ook korte stukjes te schrijven na ieder onderdeel maar ook door steeds een pauze in te lassen en te kijken wat er intu├»tief naar boven komt…en dat was “kleurrijk” toen kwam het idee op om hier dus mijn eigengemaakte regenboogfoto’s voor te gebruiken.

Hoe nu verder…ik heb alles in een photoshop programma bij elkaar gezet in een groot vierkant en de achtergrond opgevuld met met een blauwe kleur die staan voor Picasso’s blauwe periode en de randen om de foto’s heen staan voor zijn roze periode. Ik heb veel steun gehad van het boek van Diana Bokje “Van maken tot raken” bij deze opdracht.

Ik sloot als Bea van Beckhoven – van der Schoot mijn Eurekagevoel af met een Vreugdedans onder luid geroep “Eureka!

Uw bericht