Gehoorperikelen

 WAT ZEG JE ?

Het is zover …ik ben bij de KNO-arts geweest en na drie maal terugkomen mag ik gaan praten met een audicien.

Ik weet niets van deze gehoorwereld af en ik heb eerst eens een afspraak gemaakt bij Oorakel zij staan boven de audiciens en geven voorlichting op hoorgebied, na driekwartier ben ik weer heel wat wijzer geworden. De volgende stap is een audicien uitzoeken, dat hoef  ik niet te doen want ik sta al ingeschreven bij Beter Horen omdat ik daar al een keer mijn gehoor heb laten testen, dus ik heb een afspraak gemaakt.

Met de uitslagpapieren van de KNO-arts op zak ben ik vol goede moed naar deze gehoorwinkel  gegaan voor een intake-gesprek. Waarom?  Ik wil beter horen  en niet in een isolement terecht komen.  Fantastisch word ik geholpen met de twee proefapparaatjes die bij mij passen, helemaal niet de allerduurste zoals RADAR  TV programma beweerd. Ze worden besteld en binnen twee weken zijn ze binnen.

Het is zover… best spannend…”I go with the flow” is nog steeds mijn levensmotto. De grafiek van de KNO arts wordt in de computer geplaatst de gehoorapparaatjes worden om beurten aangesloten en geladen wat ik nodig had voor mijn gehoor wat knap dat dit allemaal zo kan.

Daarna worden ze geplaatst… niet te geloven… ik kan beter horen niemand hoeft meer hard te praten ik hoef niet meer te vragen WAT ZEG JE? FANTASTICO (dit is nieuw woord van mij)

Ik moet nog terugkomen om te kijken of er wat bijgesteld moet worden, want de keukengeluiden doen pijn aan mijn oren, de harde geluiden zijn nu weggewerkt door de audicien op de computer, het is over.

Er is ook een spreekuur waar ik steeds terecht kan.

Beginnersvragen heb ik ook zoals:

Moet ik ze ’s nachts dragen? Neen, alleen de klepjes ook het doosje open zetten om te ontluchten en dan lopen de batterijtjes niet leeg. Hoe zie ik dat het links of rechts is? staat bij deze op het inbrengslangetje rood is rechts en met blauwe letters is links. Zit er een ringlijn op voor in de schouwburg of gebouwen? Ja het knopje een keer indrukken dan staat deze op de ringlijn. Hoe lang doe je met een batterijtje? Een week. Waarom is er zo’n groot prijsverschil in het kopen van de batterijtjes vraag ik me af? Waarom krijg je bij één gehoorapparaat geen vergoeding?

Ik ben nu de proefapparaatjes aan het uitproberen in allerlei situaties als ik tevreden ben en dan laat ik de permanente bestellen ik zie er naar uit. De proeftijd is voorbij “De Belcanto’s” zo heten ze bevallen mij heel goed en ik heb ze gekocht met een verzekering erbij.

TIP: Zet bij je aanschaf de negatieve verhalen van mensen die niet met hun apparaten uit de weg kunnen opzij maar adviseer ze om hun gehoorapparaten op te pakken en terug te gaan naar de audicien. Ze missen een hoop als ze het niet van plan zijn.

Ik hoor de vogels weer fluiten… zoveel weer om dankbaar voor te zijn.

Heel hartelijk dank aan alle mensen die mij op weg hebben geholpen om weer in een hoorbare wereld terecht te komen.

Oren

Rondspraak rond mijn mandalasymboolkaart: Mijn gehoor is weer  een zuiver klankbord van trillingen  geworden door middel van mijn kleine moderne hoortoestellen en de geweldige  begeleiding van Beter Horen.

Zo het is nu vijf jaar geleden dat ik mijn gehoorapparaten heb. Ik heb recht nu om nieuwe aan te schaffen. Ik ben naar Beter Horen in het Grootwinkelcentrum Kanaleneiland geweest op afspraak bij de audicien David Kok, rechtstreeks met buslijn 7 in Utrecht stad.

Onder deskundige  uitleg kom ik weer veel te weten over de nieuwe regeling  van 2017 bij mijn zorgverzekeraar Achmea. Ik ben aanvullend verzekerd en mijn nieuwe apparaatjes van hetzelfde merk vallen onder de volledige vergoeding. En mijn oude had ik zelf betaald en die mag ik houden gebruik ik als reserve. Wat een  meevallers vandaag.

Ik moet alleen de verzekering  ook van de batterijen betalen kom ik batterijen tekort dan vult Beter Horen dat aan.

We hebben voor 3 x een afspraak gepland. Ik moet wel terug naar de KNO arts omdat mijn gehoor aan de linkerkant teveel achteruit is gegaan. Hartelijk dank David voor je goede zorg!

Vandaag 17 februari ben ik naar Beter Horen geweest om mijn nieuwe gehoorapparaten op te halen. De audicien David heeft via de computer mijn eigenschappen van de oude- naar de nieuwe apparaten overgezet en dat gaat goed. Hij wil ze luider zetten maar ik ben hooggevoelig voor harde geluiden en dat zal mij geen goed doen. Kijk hier mijn nieuwe aanwinsten:

12 02 2017

Ik heb een Perfect Dry box gekocht voor € 50,- mijn verzekering vergoed hierbij een bedrag van € 20,- Wat is dat eigenlijk? Dat is een droogbox daar gaan ’s nachts je gehoorapparaten in met de klepjes open. Je steekt de stekker in het stopcontact zet het aan en ze worden gedroogd. Je kunt de box ook aansluiten op je pc dan gebruikt de box stroom van je computer.

ik ga nu opschrijven wat nog niet goed werkt bij mijn gehoorapparaten en bij de volgende afspraak wordt dat bijgesteld.

Dat hoefde niet want ik heb verschillende zones erop staan en daarmee kan ik zelf 0.a. de harde geluiden dempen en bij de KNO arts was gelukkig alles in orde.

Ik ben zeer tevreden over Beter Horen en over David Kok natuurlijk 😍

Wat precies een hoortoestel bij Beter Horen gaat kosten lees je hier:

http://www.beterhoren.nl/geen-eigen-risico?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=kosten-hoortoestel

Bij het indrukken van 888 op onze TV afstandsbediening krijg ik geen ondertiteling meer op de TV bij de RTLzenders, ik vind dit heel erg voor de slechthorende en dove mensen.
Laten wij samen hier iets aan doen dat het weer terugkomt s.v.p.
Geen woorden maar daden!

Ik heb zojuist een mail gestuurd naar Max redactie,
RTL afdeling communicatie, en naar Beter Horen nieuwsbrief.

2 mei 2018 naar Beter Horen geweest. Ik kon niet meer tegen harde geluiden. Ik werd er duizelig en onrustig van. David Kok de audicien weet dat ik niet tegen harde geluiden kan. En zag dat mijn ringlijn heel hard stond…drie maal zachter gezet ook de andere zones. Alles is nu rustiger in mijn hoofd. Hij heeft nieuwe slangetjes bevestigd en ik heb nog een doos batterijtjes gekocht.  Tot slot heeft Stan mijn man deze foto gemaakt. Zo blij dat alles nu goed in orde is, ja daar moet ik toch echt bij Beter Horen zijn en ik spreek uit ervaring.

Met toestemming van de audicien David  Kok hij werkt nu in het Winkelcentrum Overvecht te Utrecht stad mag ik deze foto op mijn website plaatsen.

image1.jpeg
Helaas David is gestopt met zijn werk als audicien bij Beter Horen ik zal hem missen.
De winkel van Beter horen en op de Burgemeester Reigerstraat zijn helaas voor goed gesloten.
Ik ben nu overgestapt naar Makker Hoortoestellen met audicien Erik Battem aan het roer op de Blauwkapelseweg 13 Utrecht. Telefoon 030 303 2001.

5 Responses to “Gehoorperikelen”

 • Ik denk dat ik er ook aan toe ben, dank voor de fantastische uitleg. Jeanne.

 • Jet Ossendorp:

  ik heb ook nieuwe gehoor apparaten wat een verschil met 6 jaar geleden ook van beter horen

 • Jeanne:

  Ik zag op deze site, Bea dat ik in 2015 al op deze site vermeldde, dat ik er aan toe was.
  En nu: 2017, sinds 3 weken twee apparaatjes, met prima succes en zorg bij “BETER HOREN”.
  En…altijd achteraf: “Dat had ik eerder moeten doen!”
  Vraag: waarom zijn er verschillende app.? Piepklein en flink groot? De verzekering?

  Ik hoor al veel vogels fluiten!
  Groetjes Jeanne.

 • Jeanne:

  Gelezen, Bea, ik heb er veel aan gehad. xx

Uw bericht